Kuinka saada kauniimpi iho kollageenilla

Kollageeni on eräänlainen liima, joka sitoo kehon osat toisiinsa ja voi hidastaa ihon vanhenemisprosessia. Iän myötä iho menettää luonnollisen kollageenintuotantonsa, mikä johtaa juonteisiin, ryppyihin ja kuivaan ihoon. Tämän torjumiseksi voit lisätä ylimääräistä kollageenia kehoon.

Sana kollageeni tulee kreikan sanasta «kolla», joka tarkoittaa liimaa. Se on proteiini, joka tekee rakenteen suurimmalle osalle kehosta iho mukaan lukien.

Kollageeni tekee 18-vuotiaiden ihosta täyteläisen ja joustavan. 25 vuoden jälkeen elimistö alkaa tuottaa vähemmän kollageenia, ja me menetämme sitä noin yhden prosentin joka vuosi. Näemme vaikutuksen usein 30-vuotiaana – saamme hitaasti, mutta varmasti enemmän ryppyjä ja kuivemman ja veltostuneemman ihon. Kun täytämme 60 vuotta, olemme menettäneet noin 35 prosenttia kollageenista, mikä selittää 60-vuotiaan ihon tyypilliset ominaisuudet.
Eikä vain ikääntyminen saa meidät tuottamaan vähemmän kollageenia. Myös sairaudet, stressi, tupakointi ja rusketuksen hankkiminen voivat vähentää kehon tuottamia proteiineja.

Auta kehoa säilyttämään kollageenia
Ihoa voidaan pitää nuorekkaana monilla tavoilla, joista yksi on lisätä osa menetetystä kollageenista takaisin kehoon ja samalla säilyttää olemassa olevaa kollageenia.

Nämä vahingoittavat kollageenia:
Sokeri: Sokeri häiritsee kollageenin kykyä korjata itsensä. Minimoi lisätyn sokerin ja nopeiden hiilihydraattien saantia. (Lähde)
Liika auringonotto: UV-säteily voi vähentää kehon kollageenin tuotantoa. Vältä liikaa auringonottoa ja käytä aurinkovoidetta joka päivä. (Lähde)
Tupakointi: Kaikista kielteisistä tupakoinnin syistä vähentynyt kollageenintuotanto on yksi seurauksista. (Lähde)
Pysy kaukana kollageenivaurioista ja pidä ihosi kauniina ja terveenä pidempään. Ihosta huolehtimisen lisäksi kannattaa etsiä toimivia kollageeniravintolisiä.

Luonnolliset kollageenilähteet

Kollageenia löytyy eläinruokien sidekudoksesta – esimerkiksi kanan- ja siannahoista. Erityisen rikas kollageenin lähde on luuliemi, joka valmistetaan keittämällä kanan- ja muiden eläinten luut.
Pohjimmiltaan gelatiini on keitettyä kollageenia, ja siinä on korkea aminohappojen määrä, jota tarvitaan proteiinin tuottamiseksi.
Luonnollisten kollageenimolekyylien ongelmana on, että ne ovat suuria, joten ellei niitä ole hajotettu, ne ovat yksinkertaisesti liian suuria elimistöön imeytymistä varten.

Kollageeniravintolisän käytön hyödyt

Kollageenia on erityyppisiä: tyyppi 1 toimii iholla ja tyyppi 2 nivelissä.

Hydrolysoidun tyypin 1 kollageenin käyttö:
Lisää joustavuutta ja kosteutta iholle
Kiinteyttää ihoa
Vähentää ryppyjen esiintymistä ja tasoittaa juonteita
Lisää kehon omaa kykyä tuottaa kollageenia

Kun harkitset kollageeniravintolisän käyttöä ihon parantamiseksi, etsi korkealaatuista tyyppiä 1 olevaa lähdettä, yksi näistä on merikollageenihydrolysaatti.
Hyvissä kollageeniravintolisissä kollageeni on jo hajotettu tai hydrolysoitu, joten elimistö voi hyödyntää sitä tehokkaammin. Se on ainutlaatuinen ja hallittu prosessi, jossa spesifiset entsyymit hajottavat kollageenin kollageenipeptideiksi, jotka ovat kriittisiä kollageenin ryppyjä vähentävälle vaikutukselle.

Vuoden 2014 tutkimus osoitti, että naisilla, jotka käyttivät ravintolisänä hydrolysoitua kollageenia, parani ihon joustavuus – jopa neljä viikkoa kollageenin käytön jälkeen, ja tulokset osoittivat ihon paranemista merkittävästi. Tämä voi tarkoittaa, että ravintolisä ei auta vain ottaessasi, vaan myös sen jälkeen.Käytämme samaa raaka-ainetta eli hydrolysoitua kollageenia meidän BeautyBeansissa.
BeautyBeans on kahvi, jossa on kollageenia. Säännöllinen käyttö lisää ihon kimmoisuutta sekä silottaa ihoa ja vähentää ryppyjä.

Kokeile BeautyBeansia tästä

Kilder: