7 asiaa, joita ihmiset, joilla on kaunis iho, tekevät päivittäin

Onko hehkuvan ihon takana olemassa salaisuuksia, vain onko ihmisillä, joilla on kaunis iho vain hyvät geenit heidän puolellaan? Vaikka se, mitä olet perinyt vanhemmiltasi vaikuttaa, on vieläkin tärkeämpää se, mitä teet päivittäin.
Me kaikki tiedämme henkilön, jolla on aina kaunis iho – jopa ilman meikkiä nämä ihmiset hehkuvat. Meillä olevat tavat ja tottumukset ovat ratkaisevan tärkeitä ihon terveydelle. Ihmisillä, joilla on kaunis iho, on usein jotain yhteistä. Tässä on listattuna asioita, joita nämä ihmiset tekevät päivittäin.
1. He puhdistavat ihon joka ilta
Voi olla houkuttelevaa hypätä suoraan sänkyyn pitkän päivän jälkeen, mutta viettämällä muutaman ylimääräisen minuutin poistamalla meikit perusteellisesti, on välttämätöntä hyvän ihon kannalta. Meikki, joka pysyy iholla yön yli johtaa tukkeutuneisiin ihohuokosiin ja näppylöihin. Eikä vain sitä, vaan myös vapaita radikaaleja ympäröivästä ympäristöstä – usein ilmansaasteetkin pysyvät ihollasi, jos et puhdista sitä hyvin.
Vapaat radikaalit hajottavat kollageenia ja johtavat ryppyjen ja juonteiden kehittymiseen ja ikääntyvään ihoon. Etsi hyvä puhdistusaine ja poista meikki ensin ennen ihon puhdistamista. Joka ilta.
2. He käyttävät oikeita ravintolisiä
Ihmiset, joilla on kaunis iho, käyttävät kollageenia päivittäin. Kollageeni on yksi ihomme elintärkeistä rakennuspalikoista, ja me tuotamme sitä vähemmän vanhetessamme. Tämä johtaa muun muassa kiinteyden menettämiseen ja ryppyihin. Vaikka kollageenia löytyy joistakin syömistämme elintarvikkeista, se ei imeydy helposti elimistöön. Kollageeni on suuri proteiini, joka on hajotettava ennen sen imeytymistä.
Laadukas kollageeni on hajotettu hydrolysoiduksi kollageeniksi, jonka molekyylikoko on pienempi, mikä helpottaa sen imeytymistä. Tutkimukset osoittavat, että nämä ravintolisät voivat silottaa ryppyjä, parantaa ihon kosteustasapainoa ja lisätä joustavuutta.
3. He pysyvät poissa auringosta
Parasta, mitä voit tehdä ihollesi, on käyttää aurinkovoidetta. Uv-säteitä syytetään uudessa tutkimuksessa jopa 80 prosenttia ikääntymisen näkyvistä merkeistä. Aurinko ei vaikuta ainoastaan ryppyihin, vaan myös ihon kimmoisuuteen, rakenteeseen ja pigmentoitumiseen. Rusketus lisää myös solumuutosten ja ihosyövän riskiä. Auringonsäteet hajottavat kollageenia, proteiinia, joka pitää ihon joustavana ja vahvana.
Kollageenin puute johtaa ryppyihin. Se on yhdistelmä auringon suorasta haitallisesta vaikutuksesta iholle ja kollageenin hajoamisessa, mikä tekee siitä asian, jota meidän pitäisi suojata.
Riippumatta siitä, kuinka paljon rakastamme «terveellistä rusketusta», siinä ei ole mitään terveellistä. Se, että olet ruskettunut, ei ole muuta kuin merkki siitä, että aurinko on vahingoittanut ihoasi ja tuottanut melaniinia yrittääkseen suojautua. Haluatko silti olla ruskea? Käytä sen sijaan itseruskettavia tuotteita.

4. He käyttävät oikeita ihonhoitotuotteita
Ihonhoitotuotteiden käyttäminen kauniimman ihon saamiseksi ei tarkoita vuosipalkan käyttämistä moniin eri tuotteisiin, vaan sen selvittämistä, mitä ihosi tarvitsee, ja muutamien hyvien tuotteiden hankkimista. Aloita selvittämällä, minkä tyyppinen iho sinulla on – kuiva, herkkä, rasvainen, seka- tai normaali iho. Sitten selvitä, mitkä tuotteet ovat sinulle sopivia.
Monet ihmiset ostavat tuotteita perustuen siihen, mitä muut käyttävät tai mihin mainontaan he altistuvat. Sitten päädyt usein vääriin tuotteisiin ja ehkä jopa huonoihin tuotteisiin, jotka aiheuttavat enemmän haittaa kuin hoitavat ihoa. Ihonhoitotuotteiden tulisi puhdistaa, kosteuttaa, suojata ja hoitaa.
Sijoita hyvään C-vitamiiniseerumiin, joka sopii ihotyypillesi, retinoliyövoiteeseen ja aurinkovoiteeseen, joka ei tuki ihohuokosia ja suunta on oikea. Ole kärsivällinen – ihomuutosten havaitseminen uuden tuotteen käyttöönoton jälkeen vie noin kahdeksan viikkoa.

5. He vaihtavat tyynynpäälliset usein
Tyynysi on todennäköisesti meikin, kuolleiden ihosolujen, syljen ja irtohiusten peitossa, jos et ole vaihtanut tyynyliinaasi viimeisen viikon aikana. Liinavaatteiden vaihtaminen kuulostaa usein vaivalloiselta, mutta likainen tyynyliina voi olla suora syy ihon epäpuhtauteen.
6. He juovat ja syövät vettä
Ihmiset, joilla on terve ja kaunis iho, elävät usein melko terveellisesti. Me kaikki tiedämme sellaisen, joka elää valmisruoilla, mutta jolla on silti normaali ja kaunis iho, että se ei kestä. Juomavesi on välttämätöntä yleisen terveyden kannalta, mutta se on myös hyvä ihollesi. Juo vettä limsan sijasta ja syö vesipitoisia ruokia.
Toisin sanoen – syö paljon hedelmiä ja vihanneksia. Sen lisäksi, että saat nestettä, saat vitamiineja ja mineraaleja, joita iho rakastaa.

7. He hallitsevat stressin
Hallitsematon stressi voi tehdä ihosta herkemmän ja johtaa ryppyihin ja muihin iho-ongelmiin. On helppo sanoa, että sinun on lopetettava stressaaminen, mutta stressaaminen on joka tapauksessa lopetettava. Tai ainakin löytää tapoja hallita sitä.
Selviytyäksesi stressistä sen pahimmassa vaiheessa sinun tulisi huolehtia riittävästä levosta ja unesta, varmistaa, että tehtävälistasi on realistinen, asettaa rajat itsellesi ja löytää aikaa tehdä rakastamiasi asioita.

Hyvät tavat auttavat saamaan kauniin ihon
Elleivät nämä tavat ole jo sisällytetty elämääsi – aloita nyt!
Aloita puhdistamalla iho joka ilta, mukaan lukien päivittäinen kollageenikahvi, käyttämällä aurinkovoidetta ympäri vuoden, siivoamalla ihonhoitotuotteet, vaihtamalla tyynyliinat kerran viikossa, juomalla vettä ja hengittämällä syvään tarvittaessa.
Lue kuinka kollageenikahvi toimii

Kilder: