4 hyvää syytä juoda kahvia kollageenin kanssa

Ravintolisää, ns. ihmekollageenia, on monissa muodoissa ja se on erittäin suosittu kaikista proteiinin lähteistä iholle. Juo kollageeni kahvin kanssa ja saat vielä paremman aloituksen päivällesi ja ehkä pidemmän elämän?
70 prosenttia meistä juo kahvia päivittäin, ja juomme kahvia keskimäärin 160 litraa vuodessa – mikä asettaa Suomen maailman kahvinjuontimaiden kärkijoukkoon. Meidän onneksi tutkimus osoittaa, että kahvi voi hidastaa ikääntymistä.

Kollageenin käyttämisen terveyshyödyt tunnetaan laajalti, etenkin kuinka se vaikuttaa ihoon. Kollageeni auttaa pitämään ihon kiinteänä, joustavana ja kosteutettuna. 25 vuoden iästä lähtien menetämme enemmän kollageenia kuin tuotamme, mikä tarkoittaa, että muutama vuosi myöhemmin näemme ikääntymisen merkkejä, kuten ryppyjä, juonteita ja veltostunutta ihoa.
Kadonneen kollageenin korvaamiseksi meidän on lisättävä kollageenia, jonka iho menettää.
Päivän aloittamiseen kollageenilla ja kahvilla on monia etuja, joten tarkastellaan kahvinjuomisen parhaita hyötyjä.

1. 3 kupillista kahvia päivässä voi hidastaa ikääntymistä
Ruotsalaisen Uppsalan yliopiston tutkijat ovat löytäneet menetelmän, jolla voidaan löytää todellinen ikäsi verikokeen avulla. He tarkistavat ikääntyvätkö tutkittavat normaalisti vai nopeammin tai hitaammin kuin normaalisti. Tutkijat ovat tutkineet, mitkä tekijät edistävät ikääntymistä ja mitkä viivästyttävät sitä.
Tutkimus paljastaa, että kolme kupillista kahvia päivässä voi vähentää biologista ikääsi 5,6 vuotta. Yhdistä tämä tyypin 1 kollageenin vaikutuksiin ja sinulla on resepti ikääntymisen estämiseksi.

2. Kahvi voi tehdä sinusta onnellisemman
Kahvi lisää onnellisuutta. Kansallisen terveysinstituutin tutkijoiden mukaan kahvi lisää onnellisuutta. Päivittäin kahvia juovat ihmiset ovat todennäköisesti vähemmän masentuneita, ja pelkällä kahvin tuoksulla on osoitettu olevan myönteinen vaikutus stressitasoon.
Tutkijoiden mielestä sillä on tekemistä kahvin antioksidanttien kanssa ja että muilla kofeiinituotteilla ei ole samanlaista vaikutusta.

3. Kahvi on antioksidanttien lähde, joka torjuu tulehduksia ja vapaita radikaaleja
Ihmisille, joilla on säännöllinen länsimainen ruokavalio, kahvi voi itse asiassa olla terveellisin asia, mitä he nauttivat päivän aikana. Kahvi sisältää valtavan määrän antioksidantteja – vain yksi kuppi kahvia sisältää enemmän antioksidantteja kuin annos mustikoita.
Nämä antioksidantit toimivat soluissa koko kehossa ja taistelevat niin kutsuttuja vapaita radikaaleja vastaan. Vapaat radikaalit vahingoittavat lipidejä, mikä puolestaan on tärkeää terveelle iholle, vähentää ryppyjä ja muita vaurioita eli toisin sanoen ne toimivat ennenaikaista ikääntymistä vastaan.

4. Kahvi voi auttaa rasvanpoltossa
Kofeiinia löytyy melkein kaikista kaupallisista rasvanpolttoa lisäävistä ravintolisistä. Uusi tutkimus osoittaa, että kahvi voi lisätä aineenvaihduntaa ja polttaa rasvaa. Se ei tarkoita, että voit istua paikallaan ja odottaa ihmeitä, vaan se, että liikkuessasi kulutat enemmän.

Kilder: